Entre la darrera setmana de juliol i la primera d’agost de 2025, DeltaChamber Music Festival celebrarà la seva 10a edició, havent-se consolidat com una proposta única en el panorama cultural del sud d’Europa.
Per a l’ocasió, i com havia de ser, el festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, tornarà a transformar el territori ebrenc en la capital de la música de cambra reunint alguns dels millors instrumentistes del món i del nostre país per crear expressament i oferir un programa de concerts d’alta qualitat, innovador i totalment irrepetible.
Amb seu principal a Amposta, el festival s’expandeix, any rere any, a diferents poblacions de les Terres de l’Ebre. Enguany, i per tercer any consecutiu, la mostra abraçarà les 4 comarques ebrenques, i ho farà arribant a 10 municipis: Amposta, Ascó, la Sénia, Roquetes, Alcanar, Tortosa, Flix, Deltebre, Horta de Sant Joan i EMD de Jesús.
“Existir” serà l’eix temàtic al voltant del qual constel·larà el 10è aniversari. “Existir” com a declaració d’intencions com a concepte, perquè estem, som, vivim, som presència, ens mostrem, som realitat, i la música de cambra ens permet comunicar-nos i emocionar-nos, fent palesa la vida, l’existència, en constant evolució, sempre oberta a noves visions i interpretacions. Per a “Existir”, el repertori recorrerà totes les etapes de la vida, incloent-hi des de cançons infantils fins a acomiadaments, amb una gran varietat sonora que ens permetrà explorar un ventall de textures precioses i interessants, combinant veu, piano, cordes i instruments de vent-fusta.
Per fer-ho, el festival comptarà amb un elenc de 10 excel·lents instrumentistes de trajectòria internacional, així com amb 1 Young Talent i 4 membres del Programa Academy, sent els 5 joves músics seleccionats de l’audició oberta del 2024.
Per a la imatge gràfica de la 10a edició, i continuant amb la seva vocació multidisciplinària, el festival ha encarregat una obra a l’artista, activista i professora de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI), Antònia Ripoll, nascuda a Barcelona, però que resideix a les Terres de l’Ebre des de fa molts anys. El resultat de la seva obra serà la base de la imatge gràfica de l’edició i es podrà veure en directe en els concerts que s’hi oferiran.
Sent l’arquitectura efímera un dels aspectes clau del festival, es confirma una nova edició del Concurs d’Arquitectura Efímera, proposta singular que combina la música de cambra amb intervencions efímeres i que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. La convocatòria és pública des de fa unes setmanes, i permetrà que el projecte guanyador intervingui l’espai dels concerts centrals del festival a Amposta i, posteriorment, participar en el festival A Cel Obert de Tortosa.
Tal com es va avançar fa uns mesos, el festival mantindrà els concerts individuals socials. Enguany, aquests es dedicaran als usuaris de l’Hospital Santa Creu de Jesús, on ja hi ha instal·lada l’obra “A tu amparo”, de la reconeguda arquitecta madrilenya Izaskun Chinchilla, que va formar part de la 10a edició del festival A Cel Obert de Tortosa, i que es va cedir a l’hospital en una acció conjunta entre els dos festivals ebrencs.
Durant les pròximes setmanes, es desvelaran més novetats del programa, així com els músics i els espais de la 10a edició.