Després de dues setmanes, el projecte arqueològic internacional de la Casa del Prat de Campredó arriba a la seva fi. Malgrat no haver omplert totes les places que s’oferien, enguany, els voluntaris han treballat per identificar les fases constructives del jaciment. L’origen de la Casa del Prat es creu que és musulmà, i que després va estar ocupada per l’orde del Temple, a més de ser una trinxera clau a la Batalla de l’Ebre. El tècnic arqueòleg del camp, Òscar Curulla, explica tot allò que han trobat durant els tres anys que han estat treballant.
Ser voluntari a Campredó resulta molt gratificant pels participants. El director del camp de treball de Campredó, Jordi Garcia, està satisfet de la bona rebuda internacional que tenen aquests camps de treball i insisteix en la recompensa que perceben els voluntaris.
Aquest any, tot i que les xifres de la Covid posaven obstacles per venir al país, de nou voluntaris, n’hi ha cinc d’internacionals, vinguts de França, Ucraïna i Hongria. La Karina i la Laura, dues voluntàries europees, expliquen que tenien molt d’interès a col·laborar amb aquest projecte per conèixer Catalunya.