Albert Pascual / Gustau Moreno // TORTOSA

Meritxell Roigé ha estat investida alcaldessa de Tortosa amb els set vots de Junts per Tortosa. Finalment, no ha estat possible el canvi a la ciutat, ja que la resta de forces polítiques s'han votat a sí mateixes. Durant el discurs posterior a la investidura, Roigé ha fet una crida a superar les diferències i a treballar junts, tot i que ha començat garantint el "treball constant i il·lusionant" dels set regidors de Junts per Tortosa. Així, tot i que ha deixat entreveure que començarà el mandat governant en minoria, l'alcaldessa ha ofert una política de "mà estesa" a la resta de grups, i ha apuntat que buscarà un govern més ampli.

A més a més, amb un discurs d'un to marcadament institucional, Roigé també ha repassat el que serà el seu programa de govern durant els propers mesos, tot insistint en què molt aviat s'anunciarà una implantanció industrial a Tortosa. Tot seguit, Roigé s'ha adreçat als regidors del grup de Junts i els ha demanat "mà estesa, humilitat i treball, treball i treball".

Per la seua banda, Jordi Jordan, el portaveu de Movem Tortosa, ha lamentat que no hagi sigut possible el pacte d'esquerres per propiciar un canvi a l'alcaldia. Jordan ha remarcat que mai hi havia hagut tants regidors d'esquerres a l'Ajuntament tortosí (13), i que la suma encara pujava un regidor (14) si es tenia en compte que Ciutadans també apostava pel canvi. En este sentit, Jordan ha lamentat la falta de generositat i el partidisme del PSC i Esquerra, i també que "pactes supramunicipals" hagin entorpit les negociacions per aconseguir un govern alternatiu. De fet, ha insistit en què s'han paralitzat les ganes de canvi de més de 9.000 tortosins i tortosines que van votar a les municipals.

A més, Jordan també ha ofert tres pactes de ciutat en temes d'economia, rehabilitació dels habitatges i patrimoni, i transparència municipal. Però el més sorprenent ha estat quan ha deixat la porta oberta a fer possible un govern alternatiu i de canvi durant este mandat. Un clar missatge a ERC i el PSC, per "acabar amb el caciquisme i el clientelisme", tot i que no ha fet servir directament l'expressió "moció de censura".

Per la seua banda, el portaveu de Tortosa-Sí, Xavier Faura, ha aprofitat el seu discurs per justificar la decisió dels republicans de quedar-se a l'oposició, tot deixant clar també que el govern del canvi no ha estat possible pel compromís electoral de no pactar amb les forces del 155. Faura també ha garantit una oposició ferma, però també constructiva.

El portaveu del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha sorprès durant el seu discurs amb una cita literària del poeta Miguel Hernández. De la mateixa manera, Roig ha remarcat que faran una oposició contundent. Ha dit, metafòricament, que els socialistes no seran bous que abaixaran el cap, sinó lleons.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Miquel Albacar, ha lamentat que no s'hagi produït el canvi a Tortosa, i ha reiterat que Roigé representa la corrupció, el clientelisme i també l'independentisme.

Finalment, el portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha afirmat que Roigé ho tindrà molt fàcil per culpa d'una esquerra "covarda". Així, ha responsabilitat el PSC de no haver propiciat el canvi, i li ha demanat que digui si entrarà al govern amb Junts per Tortosa. Però també ha culpat a Esquerra, tot acusant-los de buscar una cadira. // Foto Ajuntament de Tortosa.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació