Albert Pascual // TORTOSA

Treballs sobre la qualitat de l’aigua del Delta, la Cursa del Llop i com fer una cabina insonoritzada han estat els guanyadors dels premis Recerca 2018 que atorga el Consell Comarcal del Baix Ebre. En esta tretzena edició dels s'han presentat un total d’11 treballs d'alumnes de diversos instituts de la comarca.

El treball titulat 'L'aigua és vida' de Gaiané Ibrahim, alumna de l'Institut de Deltebre, ha obtingut el premi Pare Romanyà en l’àmbit científic. Es tracta d'un estudi que determina la qualitat fisicoquímica de l'aigua de tres hàbitats del delta de l'Ebre.

Per la seua banda, Marina Colomé s’ha emportat el premi humanístic Federico Pastor. L’estudiant de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa va presentar el treball 'La cursa del llop (1993-2015): la cursa extrema de les Terres de l'Ebre’. L'autora ha recopilat, analitzat i resumit tota la informació d'aquesta cursa amb l'objectiu d'assegurar-ne la conservació i divulgació.

I una altra xica, Maria González, també de l’Institut de Deltebre, va ser la guanyadora del premi dedicat al científic Innocent Paulí, que distingeix el millor treball d'investigació en l'àmbit tecnològic. 'Construint silenci: disseny, construcció i avaluació d'una cabina insonoritzada', és un estudi per construir una cabina d'insonorització econòmica amb un resultat d'aïllament de decibels similar al de les cabines que es troben actualment al mercat.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha agraït l'esforç que han fet tots els alumnes en un premi que els permet iniciar-los en el món de la investigació acadèmica.

Els Premis Recerca del Baix Ebre els convoca anualment el Consell Comarcal per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació