L’exposició ‘Portes de la Memòria. Deportació dels republicans ampostins als camps de concentració nazis’ enceta el cicle d’activitats sobre Memòria Històrica al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta. La recerca inclou les vivències de 10 deportats ampostins als camps nazis i de dues exiliades actuals, amb un doble objectiu: apropar l’alumnat a les vivències dels republicans deportats de la ciutat i que els alumnes s’interroguessin de forma crítica per esdeveniments anàlegs del present. Així ho explica el coordinador del projecte de l’Ins Ramon Berenguer IV, Lluís Montull.
En paral·lel, els alumnes han treballat en grups on tractaven en cadascun un deportat o exiliat actual. La recerca ha estat l’element clau per focalitzar la informació, gràcies als familiars dels deportats i exiliats, dels Arxius i el suport de les institucions participants. La regidora de Cultura d’Amposta, Inés Martí, ens explica la importància d’un projecte d’aquest tipus.
El projecte és fruit de la recerca transversal de l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’INS Ramon Berenguer IV durant els cursos 2018-2019 i 2019-2020 i que ara surt a la llum, després d’un llarg treball de camp. L’Andrea i l’Elena són algunes de les protagonistes d’aquest treball i ens comenten la seva recerca.
L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de juliol, per després seguir amb altres activitats de la mateixa temàtica i que s’allargaran fins ben entrada la tardor.
Fes el teu comentari