Sílvia Alarcón / Manel Capell // CAPSULES COMERCIALS

El primer contacte de la família Gil amb el món del vi es remunta a la segona meitat del segle XVIII. Des de llavors fins ara, Elias Gil, actual administrador de Les Vinyes del Convent, ha fet créixer la tradició familiar a passos de gegant. L’any 1999 va fundar la Vinícola de Gandesa i aquest 2017 ha obert Les Vinyes del Convent amb l’objectiu de retre homenatge a les generacions passades que es van dedicar al comerç de vi a granel. ‘La millor forma d’homenatjar i recordar la seva tasca és posar el nostre cognom a vins de gran qualitat’, afirma Gil.

El celler vol ser un reflex de les particularitats de la comarca i del Parc Natural. Per aquest motiu, les vinyes creixen al cor de la Terra Alta i s’impregnen del seu caràcter. A més, l’espai és un atractiu per l’enoturisme, amb visites guiades. Així, permet conèixer el seu museu particular del vi o el claustre interior, tot regat d’una cata de vins de la màxima qualitat. Les Vinyes del Convent també ofereixen la possibilitat d’anar més enllà i realitzar esdeveniments especials en un espai únic a Catalunya.

La recuperació de varietats de vinya ancestrals, que ja conreaven els avantpassats, ha estat un dels objectius que s’ha marcat Gil. Per tant, el record dels vins d’abans conjugats amb la tecnologia més puntera i d’última generació permet oferir un vi competitiu al mercat i de màxima qualitat. Els Costums Blanc és un dels vins més reconeguts del celler, de varietat 100% garnatxa blanca, la més emblemàtica de la Terra Alta.

El Costums Negre és un vi 100% garnatxa alta, una varietat que Les Vinyes del Convent ha apostat per recuperar-la ja que ofereix un caràcter únic, intens i complex. Un altre dels vins del celler és Mas de Sotorres, un blanc de garnatxa blanca i molt marcat per l’entorn del Parc Natural dels Ports. Per últim, el Ceps de la Via Verda blanc, de macabeu, parellada i garnatxa, i el Ceps de la Via Verda negre, de cariñena, syrah i ull de llebre (o tempranillo), són altres dels vins destacats del celler.

Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter

A LA CARTA


MÉS PROGRAMES

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Canal21ebre.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació